Tenerife

Næste stop var Tenerife, som vi heller aldrig har besøgt før. Vi havde booket en plads i Santa Cruz de Tenerife Marina i 1 uge. En stor marina lige midt i byen – og midt i en storby. Vi sejlede fra La Gomera i dejligt vejr, men der gik ikke længe, før regnen kom….først lidt og til sidst meget! Så mens vi andre krøb sammen i tørvejr, kæmpede Jacob i regnen – til gengæld var han også den med størst udsigt ud over havet, så han så flere flyvefisk, en havskildpadde og en mindre hval på turen.

IMG_6922.JPG

Vi ankom til marinaen først på aftenen, og gik op i byen for at spise – og det viste sig, at det var ikke kun på vandet, at det havde regnet meget. Tjeneren fortalte os, at det havde regnet hele dagen, og væsentligt mere end det plejede. Så det tegnede jo godt for de næste dage….

Dagen efter gik vi en tur i byen, og der var stort set alt i byen, så det blev hurtig dyrt 🙂 Det endte da også med, at drengene gik tilbage til båden før Amalie og mig 🙂 Men det føltes også som en helt ny verden for os – vi kom fra stille La Palma og La Gomera, og nu var der meget trafik, mange mennesker og ivrige tjenere.

Ca. 2 kilometer fra havnen lå der et lækkert poolområde, som vi gik over og badede i, da der ikke var nogle strande i nærheden af havnen. Men regnvejret forfulgte os stadig lidt, så det blev desværre ikke til så lang tid…

IMG_6929.JPG

Bådene Vixen og Pumba kom også til havnen, så det blev til en hyggelig tapasaften og legekammerater til både voksne og børn igen.

Vi valgte at leje en bil i 3 dage, så vi kunne komme rundt på øen og kigge lidt. Den første dag kørte vi op til bjerget/vulkanen Tejde. Vejret var faktisk ikke så godt, da vi kørte derop, og vi havde tykke jakker og trøjer med, da vi havde hørt, at det godt kunne være lidt koldere deroppe. Det var det også (bilens display viste ca. 8 grader udenfor), men det var en fantastisk oplevelse – meget meget smukt. Vi gik nogle småture rundt i området – virkelig flot!
Desværre mente børnene, at det var meget hårdt at gå rundt, så vi kom ikke så langt omkring, som vi kunne have ønsket os – typiske familie udfordringer, som vi jo ikke slipper for, selv om, at vi er langt væk hjemmefra…..


Dagen efter valgte vi at køre sydpå for at opleve de “rigtige” turistbyer, som Tenerife er kendt for. På vejen kørte vi lige indenom en stor IKEA – og pludselig følte vi os helt hjemme 🙂 Vi jublede over danskproduceret remoulade (selv om at vi ikke spiser særlig meget remoulade), kanel bullar, köttbullar m.v. Men vi fik da suppleret båden lidt op med lamper, bøtter m.v.
Så gik turen til Decathlon – den største af slagsen vi nogensinde har set. Så der blev indkøbt (flere) snorkler, bølgeboards m.v. Så gik der lige nogle timer med det 🙂

Derefter kørte vi videre til Los Americas – og sikke et sted! Pludselig var alle klædt i undertrøjer og speedos 😉 Der var souvenirbutikker overalt og alle talte skandinavisk – også tjenerne. Vi kunne ikke lade være med at smile lidt af alle de turister, indtil Villads sagde “vi er da også turister!”. Og ja, det er vi jo, men vi glemmer det faktisk lidt nogle gange. Vi har været så mange fantastiske steder, og mange af dem har været meget lokale. Men det har vi ikke tænkt så meget over, før at vi oplever disse meget turistede steder.
Men der var en fantastisk strand, og vi fandt et hyggeligt sted at spise, så alle var glade – men det er ikke et sted, der står øverst på ønskesedlen til en anden gang.

Sidste dag med bil gik til Puerto de Cruz. En meget hyggelig by med flotte bygninger – også turistet, men med noget mere charme end den foregående dag. På stranden var der røde flag, så der skulle vi i hvert fald ikke bade, men der var heldigvis et fantastisk pool område, hvor vi kunne bade.

Så nærmede vi os sidste dag på Tenerife i denne omgang – den 31. oktober! Så vi inviterede familien Vixen på surprise halloween aften! Vi fandt en butik med masser af halloween udsmykning, og særligt Phillip gik helt amok! Stakkels de børn, der besøger ham til halloween, når han flytter hjemmefra 🙂
Men børnene pyntede båden op, menuen stod på ormegryde med fingre samt chips med bræk og blod. Det var en god aften, og børnene løb rundt på molen og skræmte de andre gæster i havnen – fantastisk 🙂

Næste morgen skulle vi op og sejle mod Gran Canaria – det første sted siden Danmark, som vi har besøgt før.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s